Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Typ serwera

Andraf

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, witam was drodzy forumowicze i minecraftowicze ;)

Pragnę zadać wam egzystencjalne pytanie co do typu serwera. Jako, że od dłuższego czasu planuje otwarcie takowego, to chcę was się zapytać co sądzicie o takim trybie rozgrywki. Jest to survival nastawiony (Ba! Wymuszający) granie w zespole. Chodzi mi o to, że na serwerze będzie zakaz budowli innych niż wioski, a wszystkie przejawy tego zakazu będą karane. Prościej mówiąc: Nowi gracze będą musieli znaleźć sobie ekipę (tu przyda się micro i mumble/ts3) i założyć swoją wioskę. Minimalnie 5 osób musi zgłosić się do moda/admina o założenie cuboida na teren 50j2. Żeby nie było wam za łatwo do każdej wioski musi być poprowadzona droga od spawnu (bądź istniejącej już owej drogi) o szerokości 3. W dalszym etapie gry będziecie mogli wypowiadać wojny innym i jeżeli wyrazicie taką chęć; cuboidy zostaną zdjęte. Druga wioska ma prawo okryć się hańbą i odrzucić rzuconą rękawice, ale będą musieli zapłacić należyty haracz. Wasze małe osady będzie można powiększać o dajmy dla przykładu 10 pól w 1 strone za 1 nowego członka frakcji.

To tylko zarys tego, co może się pojawić. Pytajcie o wszystko i odpowiadajcie, czy taki tryb gry wam odpowiada.

Pozdrawiam, Memento 'StayAlive' Mori.

Opublikowano

@up

jary kwadratowe chyba

@temat

Pomysł fajny, i możesz być pewien że gdy twój serwer powstanie, z takim oczywiście pomysłem, to

będą ludzie w wieku 15-16 lat, bo raczej na 11 latków nie masz co liczyć.I właśnie w tym rzecz, chyba im

starszy tym mądrzejszy.

Ale musisz się postarać o reklamę takiego serwera oraz o dobrą realizacje projektu

1325541807-U460344.png

|Member|Pro User|

Opublikowano

To może być niezłe :D Czekam z niecierpliwością na serwer.

PS: Myślę że dodatkowe 10 kratek na nowego członka wioski to troszeczkę mało ;p Daj z 15/20

15005964.jpg

Nie zbieram ani minusów ani plusów... Ja po prostu się udzielam.

Opublikowano

To jest kwestia do ustalenia; wszytko jest jeszcze kłębkom myśli i kilku próbnym pluginom. Niestety, takie serwery wymagają sporej ilości slotów, a to wymaga sporego nakładu finansowego. Początkowo myślę, że wystawie 40 slotowy serwer; może gracze się pomieszczą, a mój portfel nie przejdzie na dietę ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...